Terug

Volg Vandaag Inside

Dortmund loopt voller en voller met Oranjefans

EK voetbal

10 juli 2024, 14:18

Dortmund stroomt woensdagmiddag steeds voller met Oranjefans. Vele duizenden supporters zijn inmiddels aanwezig in het centrum van de Duitse stad. Op de pleinen in het centrum wordt feestgevierd en begint het steeds drukker te worden in aanloop naar de halve finale van het Nederlands elftal tegen Engeland.

Hoeveel supporters er ongeveer aanwezig zijn in Dortmund, is nog niet bekend. De KNVB verwacht zo'n 75.000 Nederlandse voetbalfans, meer dan bij andere wedstrijden van Oranje op dit EK. De fanzone op de Friedensplatz in Dortmund zit al enige tijd vol en laat geen fans meer binnen. Ook elders in het centrum wordt het steeds drukker.

Op de pleinen in de stad worden liedjes gezongen zoals "Wie niet springt, die is een Brit" en "Viva Hollandia". Er wordt met vlaggetjes gewapperd en met regelmaat gaat een oranje fakkel de lucht in. Op de Balkenstrasse wordt een menigte uitzinnig wanneer een fan verkleed als Ruud Gullit een replica van de EK-beker de lucht in steekt.

Om 16.30 uur vertrekt een Oranjemars vanuit het centrum naar het Signal Iduna Park, waar de wedstrijd om 21.00 uur begint.

René van der Gijp weet hoe het programma van de Engelse aanhang er woensdag uitziet. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.