Terug

Volg Vandaag Inside

Johan stelt wissel voor bij Oranje: 'Ik vind Van de Ven beter dan Aké'

EK voetbal

10 juli 2024, 09:44

Johan Derksen heeft dinsdagavond in Vandaag Inside Oranje gepleit voor een wissel in het basiselftal van Oranje. Volgens de besnorde analist zou bondscoach Ronald Koeman er goed aan doen om in de halve finale tegen Engeland de linksbackpositie te heroverwegen. Johan ziet namelijk liever Micky van de Ven in de defensie ten koste van Nathan Aké.

Wilfred Genee opende dinsdagavond de discussie rond de positie: “Die Van de Ven erin? Dat zou ik logisch vinden.” Johan is het eens met de presentator: “Sowieso, ik vind Van de Ven beter. Die kan zich ook herstellen, als iemand Aké voorbij is dan haalt hij hem niet meer in. Maar Van de Ven kan dat puur op snelheid.”

Tafelgast Hélène Hendriks verwacht echter geen wijziging op de positie: “Aké is vice-aanvoerder, die haal je er niet zomaar uit.” Hélène ziet liever een andere wijziging in het elftal: “Ik zou Xavi Simons eruit halen en ik zou Donyell Malen erin zetten.”

René van der Gijp haakt in op de suggestie: “Als Steven Bergwijn fit is dan speelt die en als hij een pijntje heeft dan zet hij Malen erin. Je weet hoe Koeman is, die zei laatst dat Bergwijn hem altijd gesteund en geholpen heeft.”

De ploeg van Koeman neemt het om 21.00 uur in stadion Signal Iduna Park in Dortmund op tegen Engeland. De winnaar van Nederland tegen Engeland treft zondag Spanje in de finale in Berlijn. De Spanjaarden rekenden dinsdag af met Frankrijk (2-1).

Hoeveel procent kans geeft René van der Gijp het Nederlands Elftal tegen Engeland? Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.