Terug

Volg Vandaag Inside

Snollebollekes in internationale media door Oranjegekte

BN'ers

10 juli 2024, 12:55

De populariteit van de Snollebollekes-hit Links Rechts bij Oranjesupporters trekt internationale media-aandacht. In Amerika schrijven CNN en The New York Times erover en ook de Britse krant The Guardian heeft een artikel gepubliceerd. In Duitsland staat het lied in de hitlijsten.

The New York Times noemt Links Rechts een "iconisch onderdeel" van de fanwalk, waarbij een stoet supporters achter een oranje bus aanloopt. CNN sprak Snollebollekes-frontman Rob Kemps zelf. "Het extra magische voor mij op dit moment is dat het niet alleen in Nederland viral gaat, maar ook in Duitsland en een heleboel andere landen. Dus dat is heel bijzonder voor mij", zei hij tegen de zender.

Ook aan The Guardian vertelde Kemps blij te zijn met de internationale interesse. "Je hebt altijd een gezonde rivaliteit gehad tussen Nederland en Duitsland, zoals jullie volgens mij hebben met Schotland. Maar de muziek die ik maak, die wij feestmuziek noemen, is de beste om iedereen samen te brengen."

Kemps treedt woensdag weer op voor de voetbalfans in Dortmund. Woensdagavond speelt Nederland in die stad de halve finale tegen Engeland.

Onlangs trad Rob Kemps samen met Wilfred Genee op bij Snollebollekes Live in Concert. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.