Terug

Volg Vandaag Inside

Duitse politie verwacht grootste Oranjemars ooit in Dortmund

EK voetbal

10 juli 2024, 11:18

Dortmund maakt zich op voor de grootste fanwalk tot nu toe. De politie in die stad denkt dat de Oranjefans vandaag een record gaan vestigen met hun mars. "En de fanwalk zal wat tijd vergen, omdat zij niet altijd rechtdoor lopen", zegt een woordvoerder tegen ANP. "Ze springen van links naar rechts en dwars door de straten, dus Oranjesupporters maken meer meters."

Eerder in het toernooi waren er 50.000 Albanezen in de stad, al liepen die niet allemaal mee in de fanwalk. Aan een mars voor het Duitse elftal namen 25.000 mensen deel.

De KNVB verwacht woensdag 75.000 Oranjefans in Dortmund. Dat zijn er meer dan bij eerdere wedstrijden. Hoe veel van hen deelnemen aan de wandeltocht door de stad, is volgens de bond nog niet te zeggen.

Johan Derksen ergert zich mateloos aan de houding van het Nederlands elftal en de KNVB richting het Oranje-legioen. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.