Terug

Volg Vandaag Inside

'Schreuder ziet in reservespeler FC Barcelona gewenste versterking Ajax'

'Schreuder ziet in reservespeler FC Barcelona gewenste versterking Ajax'

15 juli 2022, 23:05

Met het vertrek van Sébastien Haller (Dortmund) en Brian Brobbey (einde huur, RB Leipzig) is Ajax nog altijd naarstig op zoek naar een nieuwe spits. Brobbey wordt veelvuldig in verband gebracht met een definitieve overstap naar Amsterdam, hoewel trainer Alfred Schreuder ook graag nog een backup wil aantrekken. Zodoende zou de nieuwbakken coach de naam van FC Barcelona-spits Martin Braithwaite (31) intern hebben geopperd.

Dat stelt Bart Sanders in de Pantelic Podcast: 'Daar heeft hij natuurlijk mee samengewerkt bij Barcelona. Het zou dan gaan om een tweede spits naast bijvoorbeeld een Brobbey. Die naam is besproken, maar hoe concreet het precies is, dat weet ik niet'.

Braithwaite werd in 2020 voor maat liefst achttien miljoen euro overgenomen door de voorganger van Ronald Koeman, Quique Setién. Sindsdien kwam de Deens international tot slechts tien goals en vijf assists. 'Een extra spitsje die in de Spaanse top heeft gevoetbald... En hij kost niet zoveel... Ik snap wel dat ze kijken naar een extra spits. Ik weet ook dat Schreuder gecharmeerd is van de wat bonkige spits. Een lange kapstok', aldus Sanders in de Ajax-podcast.

De transfermarkt is in Nederland tot en met 31 augustus geopend. Eerder wisten de Amsterdammers zich al te versterken met Steven Bergwijn en Owen Wijndal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.