Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Bergwijn tekent vijfjarig contract bij Ajax

Officieel: Bergwijn tekent vijfjarig contract bij Ajax

8 juli 2022, 10:01

Ajax heeft met Steven Bergwijn de eerste grote versterking van deze zomer binnen. De 24-jarige international van Oranje komt over van Tottenham Hotspur en heeft een contract getekend voor vijf seizoenen. Ajax betaalt 31,25 miljoen euro voor de aanvaller, een clubrecord. Dat was met ruim 22 miljoen euro eerst in handen van Sébastien Haller voor zijn transfer vorig jaar van West Ham United.

Bergwijn speelde sinds begin 2020 bij Tottenham, toen hij overkwam van PSV. De geboren Amsterdammer speelde zestig competitiewedstrijden voor de Spurs en scoorde daarin zeven keer. De meeste duels kwam Bergwijn als invaller in het veld.

In het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal lijkt Bergwijn in aanloop naar het WK in Qatar van eind dit jaar op weg naar een basisplaats. In de afgelopen reeks Nations League-wedstrijden scoorde de aanvaller tegen België (1-4-overwinning). Hij speelde in de aanval samen met Memphis Depay.

Landskampioen Ajax is ook nog bezig met de komst van AZ-verdediger Owen Wijndal en Brian Brobbey van RB Leipzig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.