Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Ajax en AZ bereiken akkoord over Owen Wijndal

Officieel: Ajax en AZ bereiken akkoord over Owen Wijndal

12 juli 2022, 15:43

Ajax heeft Owen Wijndal binnen als nieuwe linksback. De Amsterdammers betalen AZ 10 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger. Wijndal heeft een contract getekend voor vijf seizoenen.

Wijndal maakte in 2017 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie namens AZ, de club waar hij afgelopen seizoen aanvoerder was. Inmiddels heeft de geboren Zaandammer 164 competitieduels gespeeld, waarvan een deel voor Jong AZ. De elfvoudig international van Oranje scoorde vijf keer voor de club uit Alkmaar.

De verdediger zegt dat hij het moeilijk vindt afscheid te nemen van AZ. "Maar als topsporter jaag ik mijn ambities na om alles uit mijn carrière te halen. Bij Ajax krijg ik de kans om Champions League te spelen. En ook met het oog op het WK hoop ik een verstandige keuze te hebben gemaakt", stelt hij bij de bekendmaking.

Wijndal is na Steven Bergwijn de tweede grote zomerversterking voor de landskampioen. Ajax betaalde een clubrecord van ruim 31 miljoen euro aan Tottenham Hotspur voor de aanvaller. Spits Sébastien Haller verliet de Amsterdammers deze zomer juist, voor Borussia Dortmund in Duitsland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.