Terug

Volg Vandaag Inside

'De sfeer in een stadion is ook fantastisch met alléén thuissupporters'

'De sfeer in een stadion is ook fantastisch met alléén thuissupporters'

27 feb 2023, 10:40

Afgelopen week kwamen supporters bij verschillende wedstrijden weer negatief in het nieuws na ongeregeldheden in stadions. De schreeuw om een algemeen verbod op uitsupporters wordt daarmee steeds luider en krijgt meer draagvlak.

Een week geleden toonden uitsupporters zich wederom van hun slechtste kant in de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen. Oók in Deventer ging het mis toen supporters van FC Twente het nodig vonden om stoeltjes op het veld te gooien. Het versterkt de lobby voor een algemeen verbod op uitsupporters.

Pierre van Hooijdonk vindt dat heel rigoureus. "Maar we zien dat het steeds verder gaat", zegt de voormalig Feyenoorder bij Studio Voetbal. "Clubs gaan tegenwoordig al onderling afspraken maken om geen uitsupporters toe te laten. En ik denk dat we zo stapje voor stapje steeds verder gaan en dan komen we in de buurt van een verbod."

Sportjournalist Jeroen Stekelenburg vindt dat te zwak. "Niemand durft het echt te zeggen, maar als je ziet hoevaak het de laatste tijd misgaat... Er moét toch iets gebeuren? Als je ook ziet hoeveel geld er wordt besteed aan politie-inzet. En als je ziet hoe dat ook gaat in het uitvak: alleen maar mensen met zwarte jassen en capuchons op."

Ibrahim Afellay merkt vervolgens op dat afgelopen week juist thuissupporters voor ongeregeldheden zorgden. Daarmee verwees hij naar de man in Eindhoven die in de Europa League-wedstrijd de Sevilla-doelman een klap verkocht op het veld. In de Eredivisie ging het bij thuissupporters van Sparta en AZ mis.

Volgens Stekelenburg moet echter ergens een begin worden gemaakt, beginnend bij uitsupporters. "En niemand durft te zeggen dat de goeden onder de kwaden moeten lijden en je het gewoon simpel moet maken: de sfeer is ook gewoon fantastisch met alléén maar thuissupporters", besluit de verslaggever.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.