Terug

Volg Vandaag Inside

AZ - Cambuur tijdelijk gestaakt na wangedrag van harde kern AZ

AZ - Cambuur tijdelijk gestaakt na wangedrag van harde kern AZ

25 feb 2023, 21:40

Scheidsrechter Marc Nagtegaal heeft zaterdagavond korte tijd de wedstrijd tussen AZ en Cambuur stilgelegd vanwege wangedrag van de thuissupporters. Saillant detail: de harde kern van AZ had de eerste helft nog geboycot om te protesteren tegen de vele stadionverboden.

AZ ging rusten met een 1-0 voorsprong, dankzij een treffer van de Griek Vangelis Pavlidis. Het doelpunt ging echter voorbij aan de harde kern op de Ben Side. Zij besloten om de eerste helft niét op de tribune plaats te nemen, maar in de gracht van het AFAS Stadion. De reden? Omdat de fanatieke aanhang het niet eens is met de 50 stadionverboden die zijn uitgedeeld.

"De veiligheidscoördinator deelt om het minste en geringste stadionverboden uit", schreef de supportersgroep op sociale media. "En niet alleen de supporters zijn ontevreden, ook de stewards zijn niet over hem te spreken. Onze maat is vol. Wij zijn het zat om continu als criminelen behandeld te worden."

Aan het begin van de tweede helft was de harde kern op de Ben Side meteen te horen én te zien. Meerdere fakkels werden opgestoken, waarna één op het veld werd gegooid. Arbiter Nagtegaal legde het duel vervolgens enige tijd stil. Nadat de stadionspeaker had omgeroepen om geen voorwerpen meer op het veld te gooien, kon de wedstrijd weer worden vervolgd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.