Terug

Volg Vandaag Inside

Sparta wil foto's van daders wangedrag publiceren: 'Diverse personen in afwachting'

Sparta wil foto's van daders wangedrag publiceren: 'Diverse personen in afwachting'

25 feb 2023, 13:58

Vrijdagavond werd de wedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht stilgelegd vanwege ongeregeldheden in het stadion. De club uit Rotterdam wil daadkrachtig optreden tegen de daders en overweegt om foto's van hen te publiceren.

De keeper van Utrecht kreeg bekertjes met bier naar zijn hoofd gegooid en de woede van de fans richtte zich ook op scheidsrechter Joey Kooij, die het duel een minuut of tien stillegde. "Het familiaire karakter en de ongedwongen sfeer, waarmee we als Sparta zo onderscheidend zijn, staat hoog in het vaandel en onacceptabel gedrag dient direct te worden bestraft", schrijft de Rotterdamse club.

Sparta gaat over tot "dadergerichte aanpak", waarbij de camerabeelden worden bekeken, zodat de daders geïdentificeerd worden en er een landelijk stadionverbod inclusief bijbehorende boete kan worden opgelegd. Ook eventuele boetes die door de KNVB worden opgelegd, zullen op de daders worden verhaald.

De club uit de Rotterdamse wijk Spangen heeft recentelijk weer zes stadionverboden moeten opleggen. "Deze stadionverboden zijn onder andere voor het gooien van voorwerpen/vloeistoffen, binnendringen stadion zonder toegangsbewijs, bejegenen van veiligheidspersoneel en discriminerende uitlatingen."

Foto's van daders

De club wil een nog een stap verder dan gebruikelijk gaan om daders te identificeren. "Er zijn nog diverse personen in afwachting van definitieve identificatie waarbij de club onderzoekt of er foto’s gepubliceerd kunnen worden van de daders, waarbij zij in eerste instantie gedeeltelijk onherkenbaar worden gemaakt, zodat zij zichzelf kunnen melden."

Volgens directeur Manfred Laros laat het zien dat Sparta daadkrachtig wil optreden: "Dat de club zo ver wil gaan laat zien dat wij wangedrag uiterst serieus nemen en dit zo veel als mogelijk willen uitbannen. De personen die zich niet kunnen gedragen horen wat ons betreft niet thuis op Het Kasteel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.