Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax en Leipzig naderen akkoord over Brobbey: transfersom bekend'

'Ajax en Leipzig naderen akkoord over Brobbey: transfersom bekend'

16 juli 2022, 15:00

Een definitieve terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax lijkt weer een stap dichterbij. Ajax en RB Leipzig naderen volgens Voetbal International en De Telegraaf een akkoord over de transfersom.

Naar verluidt gaan de Amsterdammers ongeveer 17 miljoen euro neerleggen voor de brede spits, die een jaar geleden nog transfervrij vertrok naar Duitsland. Na een matig eerste halfjaar werd de aanvaller in de winter verhuurd aan Ajax om weer zes maanden definitief terug te keren in de hoofdstad. Naar verluidt tekent hij een contract tot 2027.

Met de waarschijnlijke komst van Brobbey hebben de Ajacieden het gewenste 'super-trio' binnen. Eerder werden Steven Bergwijn en Owen Wijndal namelijk al vastgelegd. De Amsterdammers lijken echter nog niet klaar te zijn op de transfermarkt, dat ook een akkoord schijnt te hebben met FC Porto om het veelbelovende talent Francisco Conceição. Volgens het Portugese Record ondergaat de middenvelder annex aanvaller de medische keuring. Conceição moet zo'n vijf miljoen euro kosten.

Eerder nam Ajax afscheid van Sébastien Haller (Borussia Dortmund), Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui (beide FC Bayern München), terwijl Lisandro Martinez op het punt staat een contract te tekenen bij het Manchester United van Erik ten Hag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.