Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wil Haller-miljoenen gebruiken voor komst van 'supertrio''

'Ajax wil Haller-miljoenen gebruiken voor komst van 'supertrio''

20 juni 2022, 09:06

Sébastien Haller is dichtbij een overstap naar Borussia Dortmund. Ajax veegde een bod van 33 miljoen euro plus bonussen nog van tafel en verlangt 40 miljoen euro, maar de verwachting is dat beide clubs elkaar de komende dagen rond een transfersom van 37 miljoen euro zullen vinden. Met dat geld wil Ajax inzetten op de komst van het 'inmiddels bekende supertrio', meldt De Telegraaf.

Het gaat om Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal. Ook zal er nog een jonge spits worden gehuurd of gekocht, die achter Brobbey moet plaatsnemen. Brobbey zelf wil absoluut niet terug naar RB Leipzig en wacht tot die club een akkoord heeft bereikt met Ajax. Leipzig vraagt nu nog een bedrag van 18 miljoen euro: veel geld, maar Hamstra en Huntelaar denken dat een andere, direct inzetbare spits met dezelfde kwaliteiten niet goedkoper te krijgen is.

Ajax wil ook Steven Bergwijn graag naar Amsterdam halen. Zelf is de aanvaller op hoofdlijnen al akkoord over een vijfjarig contract. De hoop op de komst van Bergwijn neemt toe, weet De Telegraaf, nu Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink toestemming hebben gekregen van de commissarissen om het bod op Bergwijn te verhogen.

Owen Wijndal moet komend seizoen de linksbackpositie in Amsterdam gaan versterken. AZ verlangt tien miljoen euro voor hem, en Ajax weet precies hoeveel Wijndal wil verdienen. Het eerste salarisbod van de Amsterdamse club kwam daarbij niet in de buurt. Lange tijd leek het erop dat Ajax wilde proberen om Nicolas Tagliafico te behouden, maar de kans dat hij vertrekt, is groot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.