Terug

Volg Vandaag Inside

'Van Gaal slachtoffert Klaassen tegen Argentinië'

'Van Gaal slachtoffert Klaassen tegen Argentinië'

9 dec 2022, 11:45

Louis van Gaal begint vrijdagavond zónder Davy Klaassen en mét Steven Bergwijn aan de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Cody Gakpo start vanaf zijn favoriete positie, op 'tien'.

Dat melden bronnen aan Vandaag Inside. Het zou een verrassende wijziging zijn in de basisopstelling van Nederland. Van Gaal begon de wedstrijden tegen Qatar en de Verenigde Staten namelijk nog met Gakpo in de spits naast Memphis Depay en Davy Klaassen op 'tien'. Tegen Argentinië begint Oranje met het trio Memphis, Bergwijn en Gakpo én dus zonder Klaassen.

Een saillant detail is dat zowel Memphis als Gakpo in eerdere interviews lieten weten dat zij het liefst met bovenstaand trio spelen. "Ik heb een prima klik met Gakpo. Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel", vertelde Memphis. Gakpo stelde op zijn beurt dat hij het liefst op 'tien' speelt: "In de spits sta je toch wat meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit. Zeker in dit systeem voel ik me op 10 toch wel wat vrijer".

Van Gaal zei op de persconferentie dat de uitspraken van spelers geen invloed hebben op zijn keuzes. Desondanks vroeg Van Gaal zich wél hardop af of de uitlatingen van Memphis verstandig waren. Kijk het terug in onderstaande video.

Louis van Gaal over uitspraken Memphis: 'Of het verstandig is, is een tweede...'
0:34
Louis van Gaal over uitspraken Memphis: 'Of het verstandig is, is een tweede...'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.