Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis zorgt voor onrust met uitspraak over teamgenoot: 'Dat vindt Van Gaal niet leuk'

Memphis zorgt voor onrust met uitspraak over teamgenoot: 'Dat vindt Van Gaal niet leuk'

30 nov 2022, 08:50

Memphis Depay heeft na afloop van de gewonnen groepswedstrijd tegen Qatar voor verbazing gezorgd met een interview aan De Telegraaf. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook bondscoach Louis van Gaal niet blij zijn met de uitspraken tegenover de krant.

Dat stellen Oranje-volger Mike Verweij en Valentijn Driessen in de voetbalpodcast Kick-off. "Louis van Gaal heeft wel wat te managen", verwijst Verweij naar een artikel van zijn collega Jeroen Kapteijns met Memphis. In het interview spreekt Memphis zijn voorkeur uit voor de invulling van de posities rondom hemzelf.

Tegen Qatar begon Oranje met Cody Gakpo naast Memphis en Davy Klaassen daarachter. Memphis ziet dat liever anders: "Ik heb een prima klik met Gakpo. Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel. Die is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen". Een opmerkelijke quote, aldus Verweij. "Dat is eigenlijk een verhaaltje van: gooi die Davy Klaassen uit het elftal".

Hij vervolgt: "Memphis mag natuurlijk alles zeggen, maar hoe daarop gereageerd gaat worden in het team Oranje, dat vind ik wel een hele interessante. Ik kan me voorstellen dat Louis van Gaal daar niet heel blij mee is - hem kennende".

Valentijn Driessen is het daarmee eens: "Nee, dat vindt hij niet leuk. Dadelijk gaat Bergwijn spelen en dan denkt iedereen: oh, Depay bepaalt het en niét Van Gaal. Dat gaat hij tegen Depay zeggen. Op het moment dat je zegt dat je er één wilt, betekent dat ook dat je een ander niet wilt. Je schopt een ander dan voor de schenen en dan kan je wrijving krijgen. Als Klaassen er komende wedstrijd niet in staat tegen de Verenigde Staten, dan is hij daar ziek van en kijkt hij naar Memphis en de bondscoach", besluit de chef voetbal.

In De Oranjewinter analyseerde René van der Gijp uitgebreid de kritische vragen van Valentijn aan de bondscoach. Kijk het fragment hieronder terug.

René snapt kritische vragen Valentijn aan Van Gaal: 'Hij heeft zijn familie in de steek gelaten...'
2:17
René snapt kritische vragen Valentijn aan Van Gaal: 'Hij heeft zijn familie in de steek gelaten...'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.