Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo geeft opmerkelijk interview: 'Dat is 'not done' voor Van Gaal'

Gakpo geeft opmerkelijk interview: 'Dat is 'not done' voor Van Gaal'

7 dec 2022, 09:30

Cody Gakpo heeft zich in een interview met De Telegraaf openlijk uitgesproken over zijn favoriete positie in Oranje. Daarmee brengt de PSV'er bondscoach Louis van Gaal in de problemen, vindt Valentijn Driessen.

Het is niet de eerste keer dat een speler van het Nederlands elftal zich openlijk uitlaat over zijn gewenste opstelling. Eerder verbaasde Oranje-volger Mike Verweij zich al over een soortgelijke uitspraak van Memphis Depay, die aangaf dat hij in de spits het liefst samenspeelt met Steven Bergwijn en daarachter Cody Gakpo. "Ik kan me voorstellen dat Louis van Gaal daar niet heel blij mee is."

Ruim een week later spreekt Gakpo vrijuit over zijn favoriete positie. Daarin volgt hij de woorden van Depay: "Voor mij is het belangrijk dat ik met mijn gezicht naar het doel van de tegenstander in actie kom. Dan kom ik in mijn kracht. In de spits sta je toch wat meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit. Zeker in dit systeem voel ik me op 10 toch wel wat vrijer", aldus de PSV-speler in De Telegraaf.

"Hij opteert voor de tien-positie", stelt Valentijn in voetbalpodcast Kick-off. "Dat is best wel opmerkelijk, want Depay heeft zich natuurlijk ook al uitgesproken voor de combinatie Depay-Bergwijn voorin met Gakpo daarachter... Al die jongens voelen zich vrij om dat te zeggen. Dat is volgens het 'Louis van Gaal-handboek' - normaal gesproken - 'not done'. Daarmee breng je de trainer in de problemen, maar ook andere spelers die voor die positie gaan."

Mike Verweij plaatst daar een kanttekening bij: "Gakpo is volgens mij wél zo'n aardige brave jongen... Dat als Van Gaal hem in de spits zet... Dan doet hij dat ook met alle liefde en plezier". Toch vindt ook Verweij de uitspraken opvallend: "Want Klaassen lijkt dan toch wel het kind van de rekening te worden".

Gakpo beleeft tot op heden een uitstekend WK met drie treffers in vier gespeelde wedstrijden. Hij was trefzeker in alle groepswedstrijden: tegen Senegal, Ecuador en Qatar. Tegen de Verenigde Staten kwam Gakpo niet tot scoren. In de kwartfinale van het mondiale toernooi treft Oranje vrijdag het Argentinië van Lionel Messi.

In De Oranjewinter adviseerde René van der Gijp de bondscoach over de ideale opstelling voor Oranje. Kijk het fragment hieronder terug.

René adviseert Van Gaal: ‘Ik zou Memphis, Bergwijn én Gakpo opstellen’
2:10
René adviseert Van Gaal: ‘Ik zou Memphis, Bergwijn én Gakpo opstellen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.