Terug

Volg Vandaag Inside

Oproep tot harder optreden: 'Dan maar geen kampioenschap voor Feyenoord'

Oproep tot harder optreden: 'Dan maar geen kampioenschap voor Feyenoord'

11 apr 2023, 00:00

Ronald Waterreus pleit voor een keiharde aanpak tegen het hooliganisme in Nederland. De oud-doelman stelt onder meer voor om clubs te straffen door punten in mindering te brengen bij het volgende incident dat wordt veroorzaakt door relschoppers.

De afgelopen maanden is het regelmatig uit de hand gelopen door relschoppers rond de Nederlandse voetbalvelden. Afgelopen week ging het onder meer mis bij Feyenoord - Ajax en Helmond Sport - MVV. "Ter vergelijking: rondom FC Barcelona - Real Madrid, toch net een wat grotere wedstrijd dan Helmond Sport - MVV, gebeurde afgelopen woensdag niets dat ook maar neigde naar hooliganisme", begint Waterreus in zijn column voor De Limburger.

Volgens Waterreus kan Nederland een goed voorbeeld nemen aan de aanpak in Spanje rond de El Clásico. "Ik denk wél dat we een voorbeeld kunnen nemen aan Spanje, waar clubs als Barça en Real hun ultra's twintig jaar geleden resoluut de toegang tot hun stadions hebben ontzegd. De boodschap: jullie komen gewoon niet meer binnen. Nooit meer. Sindsdien verloopt El Clásico doorgaans zonder problemen. Die kant moeten we in Nederland dus ook op. Elke clubdirectie kent die één, twee procent hooligans onder z’n achterban. Het is dan ook aan de clubs om die lui permanent te weren."

"Doen ze dat niet, dan zou de club meteen een punt in mindering moeten krijgen wanneer de fans zich misdragen", vervolgt Waterreus. "En bij het volgende vergrijp twee. Enzovoort. Dan maar geen kampioenschap voor Feyenoord, dan maar geen play-offs voor MVV. Eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Maar het zorgt er wel voor dat clubs, na al dat pappen en nathouden van de laatste jaren, eindelijk eens écht een vuist gaan maken tegen die sneuneuzen onder hun gasten. Alleen zo sterft hooliganisme uit", aldus de oud-doelman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.