Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord - Ajax gestaakt nadat Klaassen is geraakt door voorwerp uit het publiek

Feyenoord - Ajax gestaakt nadat Klaassen is geraakt door voorwerp uit het publiek

5 apr 2023, 21:42

Scheidsrechter Allard Lindhout heeft de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax na 62 minuten tijdelijk gestaakt. Hij kwam tot die beslissing nadat middenvelder Davy Klaassen was geraakt door een voorwerp uit het publiek. De speler van Ajax liep een hoofdwond op en bloedde flink.

Klaassen had Ajax in de openingsfase van de tweede helft naar een voorsprong geschoten (1-2). Er hangen geen netten aan de kant van het stadion waar Klaassen werd geraakt. Die beslissing is genomen omdat camera's het duel dan beter in beeld kunnen brengen. Voor de andere tribunes zijn wel netten opgehangen.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar eerder dit jaar voor de competitie in De Kuip. Toen hingen er netten door het hele stadion, met klagende televisiekijkers als gevolg. Het is nog niet bekend of Ajax verder wil spelen. De spelers van Feyenoord en Ajax zijn naar de kleedkamers gelopen.

Lindhout legde de halve finale van de KNVB-beker al na zo'n halve minuut voor de eerste keer stil. De arbiter onderbrak de wedstrijd omdat supporters van de thuisploeg veel vuurwerk afstaken in De Kuip. Dat zorgde voor een enorme rookontwikkeling op het veld.

De spelers van Feyenoord en Ajax bleven toen wel op het veld. Lindhout hervatte de halve eindstrijd na een paar minuten nadat de meeste rook uit het stadion was gewaaid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.