Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München accepteert bod Barcelona: transfer Lewandowski rond

Bayern München accepteert bod Barcelona: transfer Lewandowski rond

16 juli 2022, 00:30

FC Barcelona heeft zich versterkt met Robert Lewandowski (33). Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano vrijdagnacht. Het is de volgende grote aankoop van de Catalanen, nadat het eerder deze week Raphinha voor 58 miljoen euro losweekte bij Leeds United.

Het vertrek van Lewandowski bij Bayern München zat er al even aan te komen. Half mei bevestigde de club uit Duitsland dat de Pool zijn vertrekwens had ingediend bij het bestuur. Niet veel later maakte Barça haar interesse bekend met een eerste bod van 32 miljoen euro. Na een eerste afwijzing zouden de Catalanen het bod hebben verhoogd naar 50 miljoen euro. Volgens de doorgaans betrouwbare Romano is dat nu geaccepteerd door Bayern.

De Pool speelde sinds 2010 in de Bundesliga toen Borussia Dortmund hem voor een kleine vijf miljoen euro overnam van Lech Poznan. Na een succesvolle periode bij 'Die Schwarzgelben' vertrok de spits in 2014 naar Bayern, dat vijftig miljoen euro betaalde. In twaalf jaar Bundesliga kwam de spits tot het imposante aantal van 312 doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.