Terug

Volg Vandaag Inside

Angela de Jong geniet van Vandaag Inside: 'Ze maken de kijker overal deelgenoot van'

Angela de Jong geniet van Vandaag Inside: 'Ze maken de kijker overal deelgenoot van'

3 mei 2023, 19:57

Het was dinsdagavond een bijzondere televisie-avond. Waar Johan, Wilfred en René live in de uitzending van Vandaag Inside hun contract bij Talpa verlengden, kwam bij Op1 parkinsonpatiënt Corlien Doodkorte ten val. Angela de Jong zag beide programma's en schreef erover in haar column voor het Algemeen Dagblad.

Na de val van Corlien Doodkorte bij Op1 vroeg Angela zich af: "Eh, iemand wakker bij de regie? Voor een incident als dit heb je in een live-uitzending toch het bordje ‘even geduld aub’ klaar staan?" De televisiecolumniste betrapte zich echter op nóg een gedachte: "Eigenlijk is het juist goed dat de uitzending doorliep. Laat maar zien wat er gebeurt. Nee, niet de gewonde vrouw natuurlijk, zo’n ramptoerist ben ik nou ook weer niet, maar dat presentatoren moeten improviseren. Meer transparantie zou zomaar de redding van lineaire tv kunnen zijn."

"Dat zie je aan Vandaag Inside," vervolgde Angela. "Contractonderhandelingen, ruzies, appjes, afspraken met gasten, de evaluatie van de bijdrage van diezelfde gasten; ze maken de kijker overal deelgenoot van. Het was dan ook volkomen logisch dat de heren dinsdagavond live op tv hun handtekening zetten onder een nieuwe overeenkomst. Alleen de bijbehorende bedragen werden niet gemeld. Maar dat komt vast een dezer dagen wel."

Angela heeft dan ook advies voor Eva Jinek, voor wie het nog niet zeker is of haar toekomst bij RTL ligt: "Gewoon de contractonderhandelingen met RTL 4 op tv bespreken. En met sidekick Roelof Hemmen filosoferen of ze toch niet beter terug kan keren naar de NPO. Sowieso een tip voor alle programma’s: zet bij gasten in beeld wat ze betaald krijgen voor het optreden en welke afspraken er zijn gemaakt. Wedden dat er dan ineens weer ouderwets goed gekeken wordt en het bij alle koffieautomaten over tv gaat?"

Bekijk in de video hieronder hoe Johan, Wilfred en René dinsdagavond live in de uitzending hun contract verlengden.

Vandaag Inside-trio verlengt live in uitzending contract bij Talpa
3:34
Vandaag Inside-trio verlengt live in uitzending contract bij Talpa

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.