Terug

Volg Vandaag Inside

Twitteraars kritisch op Op1 na val gast: 'Doe iets, maar niet dit!'

Twitteraars kritisch op Op1 na val gast: 'Doe iets, maar niet dit!'

3 mei 2023, 12:02

Er is felle kritiek op het handelen van Charles Groenhuijsen en Margje Fikse bij Op1 die bleven doorgaan met de uitzending tijdens een incident in de studio. Dinsdagavond viel Parkinsonpatiënt Corlien Doodkorte, die kwam vertellen over genezing door bidden, en liep daarbij een bloedneus op.

"Het gaat niet goed. En ik weet even niet hoe wij dat nu gaan oplossen", zei presentatrice Margje Fikse terwijl iedereen om haar heen de vrouw te hulp schoot. "Ze wordt op dit moment overeind geholpen, maar ze is aan het bloeden en het gaat echt niet goed." Terwijl Doodkorte werd geholpen, pakten Fikse en medepresentator Charles Groenhuijsen het volgende onderwerp weer op.

Bekijk hieronder de beelden van het incident. Tekst gaat verder onder de video

EO-hoofdredacteur Bertus Tichelaar noemt de situatie "raar en heel vervelend", zo zegt hij tegen het ANP. "Er valt iemand tijdens een stoelwisseling en in een split second moeten mensen daar op inspelen. Je kan je niet voorbereiden en weet niet van tevoren hoe je gaat reageren. Iedereen heeft zo goed mogelijk geprobeerd te handelen en dat is in mijn ogen goed gegaan." Meerder twitteraars verbazen zich erover dat de uitzending van de talkshow niet werd stilgelegd.

Bekijk hieronder een greep uit de kritiek van de Twitteraars. Tekst gaat verder onder de tweets.

De uitzending hoefde wat Tichelaar betreft echter niet stilgelegd te worden en hij vindt dat het presentatieduo de situatie goed heeft opgelost. "Ze had een bloedneus, maar kon wel reageren. Er was een huisarts bij en ze reageerde direct goed op hem." Stilleggen zou volgens Tichelaar alleen maar ruimte voor speculatie bieden. "Als het echt ernstig was hadden we dat uiteraard gedaan, maar de mevrouw in kwestie is na de uitzending gewoon naar huis gegaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.