Terug

Volg Vandaag Inside

Kjell Scherpen doet curieuze oproep na flater: 'Harder schieten'

Kjell Scherpen doet curieuze oproep na flater: 'Harder schieten'

21 jan 2023, 22:35

Vitesse maakte het PSV zaterdagavond knap lastig in het Philips Stadion, maar moest mede dankzij door een flater van doelman Kjell Scherpen toch buigen: 1-0. De goalie erkent zijn fout, maar heeft een opmerkelijke verklaring.

"Het ging alle kanten op inderdaad. En het eindigt wel in mineur", analyseert Scherpen de wedstrijd voor de camera's van ESPN. Het duel begon hij nog zó goed: in minuut 24 stopte hij namelijk een strafschop van Luuk de Jong. "Ik wilde lang wachten, want hij heeft zo'n stapje in zijn aanloop. En vanuit daar reageren."

Uiteindelijk ging Scherpen van held naar schlemiel. Een ogenschijnlijk houdbaar schot van Guus Til vloog even na de theepauze namelijk achter de keeper. "Eigenlijk speel je gewoon een goede pot: hoge ballen, voorzetten en ben ik overal. Tsja, en dan kun je zien hoe voetbal is, hé? Dan is het één moment en dan ligt 'ie er wel in. Dat is wel spijtig."

Wat er precies misging bij de bal van Til? "Het was eigenlijk best een trage bal en dan krijg je toch meer tijd om na te denken, zeg maar. Ik wilde 'm eerst wat anders verwerken. Vaak zijn de iets makkelijkere ballen juist moeilijker. Dus de volgende keer mag hij wat harder schieten. Dat was misschien beter geweest."

Een hectische slotfase bleef uit, ondanks de minimale voorsprong voor de Eindhovenaren. Scherpen mocht nog wel iets eerder onder de douche springen dan de rest nadat hij de doorgebroken Yorbe Vertessen neerhaalde en de rode prent kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel. "Vorige week bij Cambuur liep een keeper ook een speler omver en dat was geel. Dus ja, dan snap ik ook niet helemaal wat we aan het doen zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.