Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp: 'Dat stelletje randdebielen helpt mijn club helemaal naar de klote!'

Jan Boskamp: 'Dat stelletje randdebielen helpt mijn club helemaal naar de klote!'

7 apr 2023, 15:41

Jan Boskamp heeft in gesprek met Het Nieuwsblad gereageerd op de incidenten tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de KNVB-Beker, afgelopen woensdag: "Een regelrechte schande."

Jan was aanwezig in De Kuip en zag hoe Davy Klaassen gewond raakte aan zijn hoofd, door een voorwerp dat vanuit het publiek werd gegooid: "Als je met aanstekers naar het hoofd van een speler gooit, dan hoor je thuis in een inrichting. Dan ben je niet goed bij je hoofd. En die anti-Joodse gezangen... dat is echt het laagste van het laagste. Dat ze die gasten maar eens een lesje geschiedenis geven. Dat stelletje randdebielen helpt mijn club helemaal naar de klote. We hadden al niet de beste reputatie en dit maakt het alleen maar erger.”

De daders kunnen voor Jan niet steng genoeg gestraft worden: "Niet alleen die mafketel die Klaassen heeft geraakt, maar ook de anderen die met projectielen hebben gegooid. Opsporen en een levenslang stadionverbod geven. Zulke mensen horen niet thuis in De Kuip. Wat zeg ik? In geen enkel voetbalstadion."

De sfeer is er door de jaren heen alleen maar grimmiger op geworden, merkt Jan op: "Toen ik als speler met Feyenoord tegen Ajax speelde, heerste er nog een gezonde rivaliteit. Maar de laatste jaren is het echt de spuigaten aan het uitlopen. Niet alleen bij Feyenoord, maar overal. Zeker sinds corona zijn ze helemaal gek geworden. Supporters wil ik hen niet eens noemen. Ze duwen hun clubs richting de afgrond."

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er geen uitsupporters welkom zijn bij het Europese tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma. De burgemeester van Rome heeft besloten geen Feyenoord-fans toe te laten in zijn stad. Jan reageert: "Leuk is anders, maar ik kan het hem niet eens kwalijk nemen als je weet wat ze daar in 2015 hebben aangericht. Uiteindelijk zijn wij, de supporters die het wel goed bedoelen, daar de dupe van. Ik ben ook een slechte verliezer, maar ik zal altijd respect blijven tonen voor mijn medemens. Zo ben ik opgevoed. Die mafketels blijkbaar niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.