Terug

Volg Vandaag Inside

Wormuth staat klaar voor Vloet: 'Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op'

Wormuth staat klaar voor Vloet: 'Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op'

Unspecified

5 apr 2023, 00:00

Frank Wormuth heeft in een uitgebreid interview met Voetbal International teruggeblikt naar de situatie met Rai Vloet bij Heracles Almelo. De Duitser was destijds de trainer van Vloet toen de middenvelder anderhalf jaar geleden het dodelijke ongeluk veroorzaakte.

"Ik had een bijzondere band met Rai", begint Wormuth over Vloet. "Nog steeds, als je het aan mij vraagt. Hij was de speler die bij ons het verschil maakte, zoals jongens als Brandley Kuwas, Robin Pröpper en Cyriel Dessers dat in mijn eerste periode deden. Zeker in zijn eerste seizoen was hij fantastisch. In zijn tweede jaar vond ik dat hij meer kon doen. Boven in de top is de wind sterker, moet je meer je best doen om daar te blijven, zei ik. Ja, trainer, komt goed, zei hij. En toen gebeurde het… verschrikkelijk."

Na het dodelijke ongeval ging Wormuth op bezoek bij Vloet. "Hij zat in een klein kamertje bij zijn moeder thuis. Ik dacht: Als hij hier een half jaar zit, gaat-ie kapot. Het deed me denken aan mijn eigen zoon, die aan depressies lijdt. Ik wilde voorkomen dat Rai ook zo ziek werd. Ik móét deze jongen terughalen bij de ploeg, dacht ik. Alleen: daarna ging alles veel te snel."

Twee maanden na het dodelijke verkeersongeluk liet Wormuth de middenvelder invallen tegen NEC. "Een grote fout. Ik zat zo in die tunnel", erkent Wormuth. "Ik wilde hem helpen. Omdat ik weet wat een depressie met iemand doet. Ik had me eerst voorgenomen dat hij alleen zou trainen. Maar toen zag ik hem trainen, niet eens op honderd procent, en toen dacht ik… Ik neem hem mee… En ja, dan ben je zo in de ban van het presteren… Toen bracht ik hem in."

Wormuth kreeg door zijn beslissing veel kritiek over zich heen, van onder meer de eigen aanhang van Heracles Almelo. "Logisch. Hij heeft een heel grote fout gemaakt en moet daarvoor gestraft worden, géén discussie. Alhoewel geen enkele straf het leven van de jongen terugbrengt. Maar ik zal er ook voor Rai zijn als hij dat wil. Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op", aldus de Duitse trainer.

Valentijn richt zich tot Rai Vloet: ‘Als je werkelijk berouw hebt, zit je direct je straf uit’
2:14
Valentijn richt zich tot Rai Vloet: ‘Als je werkelijk berouw hebt, zit je direct je straf uit’

Deel dit artikel

Link gekopieerd