Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart prijst ingreep Heitinga: ‘Dit is de allerbeste speler die Ajax heeft’

Van der Vaart prijst ingreep Heitinga: ‘Dit is de allerbeste speler die Ajax heeft’

Unspecified

6 feb 2023, 10:12

Mohammed Kudus was onder Alfred Schreuder niet verzekerd van een basisplaats, maar krijgt onder diens opvolger John Heitinga het vertrouwen. De Ghanees mocht tegen Excelsior (4-1 winst) en SC Cambuur (5-0 winst) op de rechtervleugel beginnen, en maakte een uitstekende indruk. Een goede zet van Heitinga, zo stelt Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal.

“Daar ben ik het meest blij om”, zegt Van der Vaart over de terugkeer van Kudus in de basisopstelling van Ajax. “Hij heeft alles wat een voetballer op zijn positie nodig heeft: kracht, snelheid, dit is de allerbeste speler die Ajax heeft. En hij wordt nu door Johnny opgesteld. Daar word ik blij van, maar ik denk iedereen.”

Van der Vaart vindt het onbegrijpelijk dat Kudus onder Schreuder zo weinig speeltijd kreeg. “Dan denk ik: je ziet toch hoe hij op het WK heeft gespeeld? Dan komt hij terug en stel je hem niet op…”, aldus de oud-voetballer. “Kudus kan overal spelen. Zoals hij nu speelt, op rechts, dan moet hij alle vrijheid hebben, dat krijgt hij van Heitinga en dan kan hij héérlijk spelen.”

Van der Vaart vertelt dat Marc Overmars, toen hij nog directeur van Ajax was, al hoge verwachtingen had van Kudus. "Ik zag hem voor het eerst tijdens een oefenwedstrijd en sprak daarna met Overmars. Hij beweerde dat Kudus zijn beste aankoop ooit was: 'Dit gaat honderd miljoen worden'."

Deel dit artikel

Link gekopieerd