Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Pierre van Hooijdonk is nu onze eigen voetbalwappie'

Valentijn: 'Pierre van Hooijdonk is nu onze eigen voetbalwappie'

Unspecified

11 apr 2023, 13:50

Valentijn Driessen vindt Pierre van Hooijdonk een voetbalwappie. Dat vertelt hij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Tijdens de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax (1-2) werd Davy Klaassen geraakt door een voorwerp uit het publiek. De Ajacied liep hierbij een hoofdwond op en moest gewisseld worden. Pierre van Hooijdonk heeft zijn twijfels bij deze wissel, zei hij zondagavond bij NOS Studio Voetbal: "Weet je, het was geen baksteen, hè. Denk je dat het bij mij ook gebloed had?"

Mike Verweij reageert in de podcast Kick-off van De Telegraaf kritisch op de woorden van de analist: "Valentijn zegt weleens tegen mij: Stop eens met die complottheorieën, want ik ben er ook wel redelijk van. Wat Pierre van Hooijdonk zondagavond zei was natuurlijk een enorme complottheorie. Dat uitgerekend de speler die het hardst riep dat hij door wilde voetballen een blessure zou hebben voorgewend om uiteindelijk een juridisch sterke zaak te hebben, is natuurlijk onzin. Dat is net zulke grote onzin als dat mensen roepen dat Van Hooijdonk daar alleen maar zit vanwege het diversiteitsquotum. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op."

Valentijn is het helemaal eens met Verweij: "Dit bewijst dat de voetballerij volwassen wordt. We hebben nu onze eigen voetbalwappie. Dat is toch leuk om te constateren? Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Na de coronawappie hebben we nu onze eigen voetbalwappie. Gefeliciteerd met dit soort complottheorieën. Het is zo vreemd, dat het gewoon lachwekkend wordt. Dat heb je vaker met wappies. Ik neem Pierre van Hooijdonk heel serieus, maar als hij dit soort dingetjes blijft doen is het snel gedaan met zijn geloofwaardigheid", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd