Terug

Volg Vandaag Inside

Ramon Hendriks vervangt geblesseerde Senesi bij Feyenoord

Ramon Hendriks vervangt geblesseerde Senesi bij Feyenoord

Unspecified

29 aug 2021, 11:31

Ramon Hendriks heeft zondag voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij Feyenoord. De 20-jarige verdediger neemt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht de plaats in van de geblesseerde Argentijn Marcos Senesi. Hendriks krijgt van trainer Arne Slot in het centrum van de defensie, naast Gernot Trauner, de voorkeur boven Wouter Burger.

Burger was donderdag in het met 3-1 verloren duel bij IF Elfsborg in de Conference League nog basisspeler. Doelman Justin Bijlow ontbrak tegen de Zweedse club wegens een schorsing. Tegen FC Utrecht vervangt hij Ofir Marciano weer onder de lat.

Het basiselftal van Feyenoord is verder ongewijzigd. Aanvaller Robert Bozenik zit niet bij de wedstrijdselectie omdat hij vermoedelijk wordt verhuurd. De Rotterdammers komen bij winst weer aan kop van de Eredivisie, samen met PSV.

Mike van der Hoorn doet bij FC Utrecht vanaf het begin mee. De onlangs van Arminia Bielefeld overgenomen verdediger speelt in de plaats van Mark van der Maarel, die vorige week tegen FC Groningen nog basisspeler was. Van der Hoorn heeft in het centrum aanvoerder Willem Janssen naast zich.

Trainer René Hake heeft in vergelijking met het duel met FC Groningen (0-0) nog drie wijzigingen doorgevoerd. Met Adrián Dalmau, Othman Boussaid en Gyrano Kerk zijn alle voorhoedespelers hun plek kwijt. Kerk ontbreekt in de selectie omdat hij een transfer wil maken. Simon Gustafson, Moussa Sylla en Anastasios Douvikas zijn de drie vervangers.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hendriks en Malacia; Toornstra, Til en Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen en Sinisterra.

Deel dit artikel

Link gekopieerd