Terug

Volg Vandaag Inside

Pascal Jansen over situatie Ajax: ‘Ik zie ze uiteraard ploeteren’

Pascal Jansen over situatie Ajax: ‘Ik zie ze uiteraard ploeteren’

Unspecified

8 okt 2023, 12:51

Pascal Jansen heeft zich voorafgaand aan het duel tussen Ajax en AZ van zondagmiddag in gesprek met de NOS uitgelaten over de situatie bij de Amsterdamse club en trainer Maurice Steijn.

Jansen kan zich voorstellen dat Steijn zich op dit moment niet heel prettig voelt. "Het is een vervelende situatie waar Ajax zich in bevindt. Ik zie ze uiteraard ploeteren. Dat zijn ze niet gewend en dat is een fase waar je doorheen moet."

Volgens de AZ-trainer gaat het in Alkmaar iets beter dan in Amsterdam. “Maar ik kan niet oordelen over wat er bij Ajax gebeurt, alleen over hoe wij hier bij AZ met elkaar willen werken. Hier heerst duidelijkheid. Er is een duidelijke visie, een spelwijze en een duidelijke manier van werken, waar iedereen zich aan conformeert. We hebben een heldere kijk op hoe de dingen gaan en hoe we ze willen binnen de club. Dat straalt dan ook zo uit naar buiten.”

"Belangrijk is ook om dat vol te houden met elkaar. Ook in mindere tijden, wat overal kan gebeuren. Dan is dat best een uitdaging, maar hier blijft in ieder geval alles wat besproken wordt intern. Helaas is dat niet bij elke club zo", concludeert Jansen, zonder daarbij Ajax te benoemen.

"Wij zijn in vorm en zitten vol zelfvertrouwen"

AZ is na zeven eredivisieduels nog ongeslagen. Zes overwinningen en een gelijkspel leveren een voorlopige tweede plaats op, terwijl Ajax momenteel op nummer zestien staat. Echter denkt Jansen dat zij Ajax in de Johan Cruijff Arena niet zomaar aan de kant zullen zetten. "Maar wij zijn in vorm en zitten vol zelfvertrouwen. We gaan met ons plan daarheen en het zal moeten blijken of het goed genoeg is om Ajax te verslaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd