Terug

Volg Vandaag Inside

'Medespelers Ajax vinden het wel prima dat Blind nu weg is'

'Medespelers Ajax vinden het wel prima dat Blind nu weg is'

Unspecified

20 jan 2023, 19:25

Daley Blind maakte begin januari vertrok begin januari transfervrij bij Ajax, nadat zijn relatie met trainer Alfred Schreuder was geëxplodeerd. Echter was Schreuder niet de enige die het prima vond dat de Oranje-international de Johan Cruijff ArenA definitief achter zich liet.

Volgens Blind barstte de bom tussen hem en de trainer in de rust tegen RKC Waalwijk, zo vertelde hij eerder in de media. "We speelden niet goed", erkende Blind. "Schreuder begon in de rust over dat ons druk zetten niet goed ging. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal jij nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: ‘You shut up! Shut your mouth and sit down!’ Ik besloot verder mijn mond te houden."

Het incident bleek uiteindelijk de aanleiding voor een reserverol van Blind in het restant van de eerste seizoenshelft. Volgens Blind vond Schreuder dat-ie een statement moest maken na RKC. Echter was de oefentrainer niét de enige die het prima vond dat Blind vertrok uit Amsterdam, zo stelt Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off.

De Ajax-watcher laat eerst een fragment horen van een feest bij Daley Blind thuis, waarin enkele medespelers aan het woord komen. Berghuis: "Blind is een sociale jongen, behulpzaam, heel competitief, maar soms ook een zeurpiet op het trainingsveld". Brobbey lacht vervolgens over Blind: "Hij wordt snel boos, en klaagt veel. Daley klaagt héél veel. Zelfs op de trainers".

Verweij: "We hebben het natuurlijk eerder gezegd. Hij heeft eerder ook een groot conflict gehad met Ten Hag. En toen is het maar één keer gebeurd dat hij niet speelde, bij AZ-uit. En nu werd hij gewoon definitief op de bank gezet. En wat je ook proeft is dat eigenlijk ook zijn medespelers het wel prima vinden dat hij nu weg is. Want Daley Blind is gewoon een hele lastige - en vervelende - jongen als hij niet speelt".

Er was maar één medespeler die het verschrikkelijk vond dat de routinier Ajax verliet, zo stelt Verweij. "Misschien twee, maar die zijn nu ook om. De trein rijdt gewoon door. Volgens mij waren dat Davy Klaassen en volgens Valentijn ook Kenneth Taylor. Die vonden het vervelend dat hij wegging."

Valentijn Driessen sprak in een uitgebreid interview met een openhartige Schreuder, die spijt betuigde over de gang van zaken rondom Blind. Kijk het hieronder terug.

Schreuder heeft spijt van afscheid Blind: 'Dat heeft hij verkeerd ingeschat'
3:20
Schreuder heeft spijt van afscheid Blind: 'Dat heeft hij verkeerd ingeschat'

Deel dit artikel

Link gekopieerd