Terug

Volg Vandaag Inside

Daley Blind doet zijn verhaal: 'Ik ben ervan overtuigd dat het persoonlijk was bij Schreuder'

Daley Blind doet zijn verhaal: 'Ik ben ervan overtuigd dat het persoonlijk was bij Schreuder'

18 jan 2023, 19:48

Daley Blind heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad exclusief gereageerd op zijn vertrek bij Ajax: "Ik ben ervan overtuigd dat het persoonlijk was bij Alfred Schreuder."

In Het Parool zei Klaas-Jan Huntelaar onlangs over het vertrek van Blind: "Er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht. En het feit dat de trainer in de laatste weken voor het WK een andere keuze heeft gemaakt, was nu voor Daley kennelijk de druppel."

Blind reageert fel op die woorden: "Hij moet niet voor mij praten. Dat was niet de druppel voor mij. De druppel was: van eerste keus op een positie degraderen naar vierde keus. En dat de trainer me sowieso totaal negeerde na een aanvaring in de rust tegen RKC. Huntelaar zet mij zo op tegen supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt. Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij. Die bepaling wilde de club, hè..."

Blind vertelt wat er gebeurt is in de rust van het duel tegen RKC: "We speelden niet goed. Schreuder begon in de rust over dat ons druk zetten niet goed ging. Dat moest anders. ‘What do you think?’, vroeg hij aan een paar aanvallers. ‘What do you prefer?’, want Engels is de voertaal. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal jij nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: ‘You shut up! Shut your mouth and sit down!’ Ik besloot verder mijn mond te houden. Later heb ik aan de fysio’s en aan medespelers gevraagd: ging ik te ver? Ze vonden van niet. Het is topsport."

In de weken na het duel met RKC werd Blind genegeerd door Schreuder en gedegradeerd van linksback nummer 1 naar nummer 4, waarop hij besloot een gesprek aan te vragen: "Vooral omdat ik van Schreuder wilde weten: is het persoonlijk? Dat was de hoofdvraag die ik had. Nee, zei-ie, dat was het niet. Het was tactisch. Ik heb ook hém gevraagd: ben ik misschien te ver gegaan? Had ik dat in de rust bij RKC anders moeten doen? Dan bied ik nu mijn excuses aan en kunnen we verder. Weer: ‘Nee, nee, niet persoonlijk’. Na nóg een keer doorvragen zei hij wel dat hij vond dat-ie een statement moest maken na RKC. Na het gesprek mocht ik wel weer een keer met de basiself meetrainen en viel ik in tegen Vitesse. En daarna tegen Emmen. Tegen Vitesse ging dat goed, gaf ik nog een assist bij de 2-2. Tegen Emmen deelde ik in de malaise."

Schreuder zei woensdag in De Telegraaf dat hij voorafgaand aan het seizoen met Blind het scenario van een reserverol besproken heeft: "Een pertinente leugen. In de zomer, ook op trainingskamp, gaf hij aan dat hij me zo’n belangrijke pion vond. En voor meerdere posities. Links centraal achterin, linksback en linkermiddenvelder. Laat ik duidelijk zijn, ik twijfel er niet aan dát het persoonlijk werd na RKC. Ik ben ervan overtuigd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.