Terug

Volg Vandaag Inside

Koen Verweij beëindigt schaatsloopbaan twee dagen na relatiebreuk met Jutta Leerdam

Koen Verweij beëindigt schaatsloopbaan twee dagen na relatiebreuk met Jutta Leerdam

Unspecified

3 aug 2022, 08:15

Koen Verweij (31) stopt per direct met schaatsen. Dat onthult de Olympisch kampioen enkele dagen na zijn relatiebreuk met Jutta Leerdam.

Verweij vertelt tegenover De Telegraaf dat hij begint aan een nieuwe levensfase. "Mijn leven staat van jongs af aan in het teken van sport op hoog niveau. Dan is het niet makkelijk om een punt achter je carrière te zetten. Tegelijkertijd ben ik iemand die altijd realistisch probeert te zijn en dan moet ik concluderen dat ik niet meer de topsporter kan zijn die ik wil zijn."

Zijn succesvolste jaar was 2014 waarin hij een zilveren olympische medaille won op de 1500 meter, een gouden olympische medaille won op de ploegenachtervolging en wereldkampioen allround werd. Uit medische onderzoeken blijkt echter dat zijn rug de sport niet meer aankan. "Ik ben ook niet iemand die dan maar gaat meedoen voor spek en bonen, omdat ik het zo leuk vind om rondjes te rijden. Als ik aan de start sta, wil ik strijden om eremetaal en het liefst grenzen verbreken. Nu dat niet meer kan, blijft er voor mij één optie over: stoppen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd