Terug

Volg Vandaag Inside

Johan trekt conclusie: 'Dit vindt Ajax niet leuk hoor. Dit is Ajax nog nooit gelukt'

Johan trekt conclusie: 'Dit vindt Ajax niet leuk hoor. Dit is Ajax nog nooit gelukt'

Unspecified

26 apr 2023, 00:00

Johan Derksen heeft dinsdagavond in Vandaag Inside lovende woorden uitgesproken over de prestatie van de jeugdopleiding van AZ. De Alkmaarders wonnen maandag als eerste Nederlandse club de Youth League, de Champions League voor spelers onder 19 jaar.

De talenten van de club uit Alkmaar bekroonden een memorabel Europees seizoen met een overtuigende winst op Hadjuk Split in de finale (5-0). Johan was onder meer onder de indruk van de 19-jarige aanvaller Mexx Meerdink. "Die schopt er nog even twee in! Ze hebben daar de jeugdopleiding hartstikke goed opgezet. Die club komt er echt aan joh", zei Johan.

AZ vormt dit seizoen de beste jeugdploeg van Europa. Ze schakelden Shamrock Rovers, Rode Ster Belgrado, Eintracht Frankfurt en Sporting Portugal uit en versloegen FC Barcelona met 3-0 en Real Madrid met 4-0. En in de finale moest Hadjuk Split er dus met 5-0 aan geloven.

Ajax deed ook mee aan de Youth League. De Amsterdamse talenten moesten in de achtste finales met 5-1 buigen voor Sporting. "Dit vindt Ajax niet leuk hoor. Dit is Ajax nog nooit gelukt", vervolgde Johan over de prestatie van de jeugd van AZ. "Bij Ajax pochen ze altijd over de jeugdopleiding, maar als ze een nieuwe speler moeten hebben komt er een tweederangs buitenlander", aldus Johan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd