Terug

Volg Vandaag Inside

'In belang van Ajax en Nederlandse voetbal moet Van Gaal nog één jaar trainer van Ajax worden'

Unspecified

15 apr 2024, 13:30

Na Andries Jonker is ook Hugo Borst overtuigd: Ajax moet Louis van Gaal aanstellen als hoofdtrainer.

Dat stelt Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Jonker schoof Van Gaal zondag bij NOS Langs de Lijn naar voren als opvolger van Ajax-trainer John van ’t Schip. “Ik had vanmorgen Marcel Bout aan de telefoon, die ook jarenlang met Louis heeft gewerkt. Met z’n tweeën kwamen we er eigenlijk op dat de snelste oplossing is dat Louis weer trainer wordt van Ajax”, zei Jonker. “De motor van de club is het eerste elftal en als daar op slag rust ontstaat… Ik denk dat de supporters en sponsoren er dan achter gaan staan. Niemand loopt weg, iedereen sluit aan.”

Column Hugo Borst

Borst deelt de mening van Jonker, en komt in zijn column met tien redenen waarom Van Gaal de nieuwe trainer van Ajax moet worden.

“1. Wie anders? 2. Hij is de Nederlandse trainer met de meeste statuur en het meeste charisma. 3. Het gaat qua gezondheid heel goed met Louis (zeer belangrijk). 4. Truus gaat niet dwarsliggen (even belangrijk). 5. Een adviseursrol – zoals nu – past totaal niet bij hem. Louis moet leidend zijn. 6. De achterban van Ajax heeft geen bezwaren tegen Van Gaal. 7. Louis wil dolgraag samenwerken met Kroes (en vice versa). 8. Van Gaal heeft geen vijanden in de bestuursraad. Belangrijk omdat de bestuursraad de baas is over de raad van commissarissen (lees: Van Praag). 9. Louis is goed met de commissarissen Van Praag en Danny Blind. Hij is ook goed met Marijn Beuker (de vervanger van Mislintat) en Menno Geelen (commercieel directeur). 10. Elke andere gewenste trainer is of te licht of heeft geen interesse in Ajax.

Punt 3 en punt 4 zijn het belangrijkst. Die essentiële punten zijn gecheckt”, aldus Borst.

Oproep

De columnist sluit zijn stuk af met een oproep aan Michael van Praag: “In het belang van Ajax en het Nederlands voetbal is het noodzakelijk dat a) Van Praag vandaag nog vraagt aan Louis van Gaal om voor één jaar trainer te worden van Ajax en zodoende orde te scheppen. En dat b) Van Praag de schorsing van Kroes nu herroept. Met deze twee ingrepen redt Van Praag tevens zijn eigen hachie.”

Wim Kieft adviseerde John van 't Schip onlangs nog om Louis van Gaal bij de selectie te betrekken. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd