Terug

Volg Vandaag Inside

'Louis van Gaal moet de trainer worden bij Ajax'

15 apr 2024, 09:45

Ajax zou er goed aan doen om Louis van Gaal aan te stellen als hoofdtrainer. Dat stelt Andries Jonker bij NOS Langs de Lijn. Momenteel werkt Van Gaal als adviseur bij Ajax.

“Ik had vanmorgen Marcel Bout aan de telefoon, die ook jarenlang met Louis heeft gewerkt. Met z’n tweeën kwamen we er eigenlijk op dat de snelste oplossing is dat Louis weer trainer wordt van Ajax", zegt Jonker, die jarenlang samenwerkte met Van Gaal. “De motor van de club is het eerste elftal en als daar op slag rust ontstaat… Ik denk dat de supporters en sponsoren er dan achter gaan staan. Niemand loopt weg, iedereen sluit aan.”

Van Gaal lijdt aan prostaatkanker, dus Jonker durft niet met zekerheid te zeggen of de gezondheid van Van Gaal het zou toelaten. “Er is er maar één die dat kan beoordelen en dat is Louis zelf", zegt Jonker. "Hij kan een staf om zich heen verzamelen, met mensen die hem het werk uit handen nemen. Maar als hij het zou doen, dan zou iedereen in één keer zijn hoofd omdraaien en naar voren kijken."

Johan Derksen gaf onlangs aan het helemaal geen gek idee te vinden om alle technische zaken bij Ajax over te dragen aan Louis van Gaal. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.