Terug

Volg Vandaag Inside

Estavana openhartig over relatie met Rafael: 'Daar hebben wij weleens ruzie over'

Estavana openhartig over relatie met Rafael: 'Daar hebben wij weleens ruzie over'

Unspecified

4 nov 2022, 16:00

Estavana Polman en Rafael van der Vaart zijn alweer jaren zielsgelukkig samen en kregen in 2017 hun eerste dochtertje samen: Jesslynn. Het is echter niet áltijd feest in huize Polman/Van der Vaart, aldus Estavana.

Na een vervelende periode bij Team Esbjerg, maakte Estavana eind juli de overstap naar Nyrkøbing Falster. Bij haar oude liefde - waar zij topscorer aller tijden is - wil zij weer topfit worden om vervolgens haar carrière af te sluiten na het WK van 2025 in eigen land, onthult zij in de podcast. Uiteindelijk is handbal echter niet het belangrijkste voor haar. "Dit is mijn passie en ik doe dit het liefst, alleen is mijn familie voor mij het allerbelangrijkste", zegt Estavana in Helden, de podcast.

Naast Rafael en Jesslynn (5) woont Estavana ook met Dámian (16), de zoon van Rafael en zijn ex-vriendin Sylvie Meis. Ook met de puberende Dámian heeft Estavana een geweldige band. Maar wat voor moeder is Estavana thuis? "Streng, zouden Raf en Dámian zeggen: als school goed gaat, dan is ze lief. Maar anders kan ik ook wel een 'heksie' zijn. Ik ben zorgzaam, maar ook streng. Ik heb mijn regels."

Soms gaat het ook weleens mis met het naleven van Estavana's regels: "Zij moeten zich wel aan mijn regels houden. En Raf is daarin wat liever. Die zegt altijd 'ja' en dan denk ik: oh god, kan je ook een keer 'nee' als antwoord geven. Daar hebben wij weleens ruzie over. Als we ruzies hebben dan gaat het over kinderen en het niet naleven van de regels".

Tóch is Estavana een moeder die ook graag meespeelt en niet langs de kant toekijkt. "En ik laat ze niet winnen: dat vind ik soms echt zielig", vertelt de handbalster lachend. "Met Dámian lekker voetballen. Ik doe het liefst mee en ga niet gewoon toekijken. Daar houd ik wel van."

"En is Jesslynn meer een voetbalster óf toch een handbalster?", vraagt presentatrice Barbara Barend. "Die is helemaal niks. Als ik een bal gooi, dan denkt zij: wat mot ik hier mee? Maar zij heeft al meer nagels gelakt dan ik in mijn hele leven. Het is echt zo'n meisje-meisje. Ik weet ook niet waar ze dat vandaan heeft... Niet van mij en niet van Raf..."

"De moeder van Rafael?", oppert Barbara. "Ja, waarschijnlijk de moeder van Raf. Die is ook helemaal in de make-up en die hebben elkaar daarin helemaal gevonden, opmaken enzo... Als ik dan zit te kijken, dan denk ik: ja schat, ik wil graag met je meedoen, maar eh...", besluit Estavana lachend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd