Terug

Volg Vandaag Inside

Engelse media spijkerhard voor Ten Hags United: 'Collectief verrot'

Engelse media spijkerhard voor Ten Hags United: 'Collectief verrot'

Unspecified

14 aug 2022, 14:25

Erik ten Hag beleeft een horrorstart als hoofdtrainer van Manchester United met twee nederlagen in evenveel wedstrijden in de Premier League. Het dramatische begin is ook voer voor de Engelse tabloids, die gretig gebruik maken van de sportieve malaise.

In de openingswedstrijd gingen 'The Red Devils' op het eigen Old Trafford verrassend onderuit tegen Brighton & Hove Albion (1-2). Engelse media richtten zich vrijwel direct op Ten Hag, die het team "slechter zou laten spelen" dan zijn voorgangers Ole Solskjaer en Ralf Rangnick.

Zaterdag kreeg de Nederlandse oefentrainer een kans om zich te revancheren op de teleurstellende start. Dat bleek echter al snel een illusie. De club uit Manchester stond na ruim een half uur al met 4-0 achter in Londen en kwam de ontluisterende eerste helft niet meer te boven. "You will be sacked in the morning", klonk al vanuit het vak met United-supporters.

Ook de Engelse media maken gehakt van de wanprestatie. "Een grap, gepest en verrot. Na het verlies tegen Brighton moet het optreden tegen Brentford écht alle alarmbellen doen af gaan", concluderen ze bij de BBC. De analisten van dienst denken dat het probleem dieper in de organisatie zit, verwijzend naar het bestuur en de eigenaren. "Collectief verrot. Het gaat tijd en een ongelooflijke hoeveelheid geld kosten om dit te repareren", aldus Alan Shearer.

Na afloop van de verliespartij op Old Trafford wordt Ten Hag echter niet buiten schot gelaten. Hij wordt onder meer vergeleken met Frank de Boer, die door José Mourinho werd bestempeld als de slechtste trainer ooit in de Premier League. De Boer werd destijds na vier nederlagen op rij door Crystal Palace op straat gezet. De Guardian stelt dat Ten Hag voor een moeilijke opdracht staat om het tij te keren: "Hij zal een buitengewone manager moeten zijn, een man van grote morele moed, om hiervan terug te komen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd