Terug

Volg Vandaag Inside

Nachtmerrie voor Erik ten Hag: Manchester United onderuit tegen Brighton & Hove Albion

Nachtmerrie voor Erik ten Hag: Manchester United onderuit tegen Brighton & Hove Albion

7 aug 2022, 16:50

Het debuut van Erik ten Hag als trainer van Manchester United in de Premier League is op een teleurstelling uitgelopen. De trainer, de afgelopen seizoenen succesvol met Ajax, ging met zijn nieuwe ploeg onderuit in het thuisduel met Brighton & Hove Albion (1-2).

Ten Hag zag United weinig kansen creëren en vooral voor rust slecht verdedigen. De nummer 6 van afgelopen seizoen in de Premier League keek na 39 minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Pascal Gross profiteerde tweemaal van de ruimte die hij kreeg. Lisandro Martínez, voor maximaal 67 miljoen euro overgekomen van Ajax, had een basisplaats. De Argentijn vormde nog geen ingespeeld duo met Harry Maguire. Christian Eriksen verscheen ook aan de aftrap voor de thuisploeg.

Ten Hag maakte geen plaats vrij voor Cristiano Ronaldo in zijn basisformatie. Hij vindt de Portugese vedette nog onvoldoende fit. Ronaldo mocht na 53 minuten invallen en zag een kwartier later middenvelder Alexis Mac Allister van Brighton de bal in eigen doel werken.

Met de ingevallen Donny van de Beek in de ploeg ging United vergeefs op zoek naar een tweede treffer. Ten Hag liet de van Feyenoord overgekomen Tyrell Malacia in de laatste minuut van de reguliere speeltijd debuteren. Joël Veltman speelde het hele duel voor de bezoekers uit Brighton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.