Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis kreeg bijzonder appje van Van Gaal: 'Dat kwam wel even aan'

Berghuis kreeg bijzonder appje van Van Gaal: 'Dat kwam wel even aan'

Unspecified

18 nov 2022, 10:25

Bondscoach Louis van Gaal doet al ruim een jaar zijn best om zijn spelers van het Nederlands elftal te overtuigen dat ze wereldkampioen kunnen worden. En toch was Steven Berghuis vrijdag vlak voor de training van Oranje in Doha verrast toen hem gevraagd werd waar hij op 19 december zijn 31e verjaardag viert. "Is dat de dag van de WK-finale?", antwoordde hij. "Oh, een dag na de finale."

Van Gaal had waarschijnlijk liever gehad dat Berghuis over een rondvaartboot in de Amsterdamse grachten was begonnen. "Maar het is zeker niet zo dat de boodschap van onze bondscoach niet aankomt", haastte de speler van Ajax zich te zeggen. "Hij is onze leider en als hij iets heel vaak zegt, dan gaan we dat zeker geloven."

Volgens Berghuis doet Van Gaal er alles aan om zijn spelers te overtuigen. "Tijdens meetings spreekt hij vaak over de wereldtitel, maar ook over WhatsApp. "Toen duidelijk werd dat hij ziek was, heb ik hem beterschap gewenst. 'Dankjewel. Ik hoop dat jij klaar bent om wereldkampioen te worden', stuurde hij terug. Dat kwam wel even aan bij me."

Deel dit artikel

Link gekopieerd