Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis kreeg bijzonder appje van Van Gaal: 'Dat kwam wel even aan'

Berghuis kreeg bijzonder appje van Van Gaal: 'Dat kwam wel even aan'

18 nov 2022, 10:25

Bondscoach Louis van Gaal doet al ruim een jaar zijn best om zijn spelers van het Nederlands elftal te overtuigen dat ze wereldkampioen kunnen worden. En toch was Steven Berghuis vrijdag vlak voor de training van Oranje in Doha verrast toen hem gevraagd werd waar hij op 19 december zijn 31e verjaardag viert. "Is dat de dag van de WK-finale?", antwoordde hij. "Oh, een dag na de finale."

Van Gaal had waarschijnlijk liever gehad dat Berghuis over een rondvaartboot in de Amsterdamse grachten was begonnen. "Maar het is zeker niet zo dat de boodschap van onze bondscoach niet aankomt", haastte de speler van Ajax zich te zeggen. "Hij is onze leider en als hij iets heel vaak zegt, dan gaan we dat zeker geloven."

Volgens Berghuis doet Van Gaal er alles aan om zijn spelers te overtuigen. "Tijdens meetings spreekt hij vaak over de wereldtitel, maar ook over WhatsApp. "Toen duidelijk werd dat hij ziek was, heb ik hem beterschap gewenst. 'Dankjewel. Ik hoop dat jij klaar bent om wereldkampioen te worden', stuurde hij terug. Dat kwam wel even aan bij me."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.