Terug

Volg Vandaag Inside

'Als Ten Hag vertrekt bij Ajax, moeten ze hem als trainer nemen'

'Als Ten Hag vertrekt bij Ajax, moeten ze hem als trainer nemen'

Unspecified

29 okt 2019, 12:30

Bij een vertrek van Erik ten Hag moet Ajax voor Arne Slot gaan als opvolger, dat stelt SC Cambuur-trainer Henk de Jong dinsdag in de Volkskrant. Slot is sinds dit seizoen hoofdtrainer bij AZ. Daarvoor was hij assistent, van de naar FC Utrecht vertrokken John van den Brom.

De 41-jarige Slot maakt een uitstekende seizoensstart door met de Alkmaarders. AZ staat tweede in de Eredivisie en wist te winnen op bezoek bij Feyenoord (0-3) en PSV (0-4).

Henk de Jong werkte samen met Slot bij Cambuur. De Jong was destijds hoofdtrainer, en Slot de assistent-trainer. ‘Toen hij binnenkwam viel me al op dat hij een goed idee over aanvallend voetbal heeft, en daar ook de tactiek en oefenvormen voor wist te bedenken. Hij zorgt ervoor dat spelers weten wat ze moeten doen, maar ook zin hebben om te voetballen', vertelt De Jong aan de Volkskrant.

De Jong weet wel wie de volgende trainer van Ajax moet zijn als Erik ten Hag vertrekt uit Amsterdam. ‘Als Erik ten Hag na dit seizoen bij Ajax vertrekt dan moeten ze Arne nemen. Geloof mij, dan gaan ze er echt niet op achteruit.’

'Tadic en Ziyech zijn ontevreden over technische staf'

'Tadic en Ziyech maken zich grote zorgen om Ten Hag'
3:25
'Tadic en Ziyech maken zich grote zorgen om Ten Hag'

Deel dit artikel

Link gekopieerd