Terug

Volg Vandaag Inside

Sevilla verslaat AS Roma na strafschoppen en wint de Europa League

Sevilla verslaat AS Roma na strafschoppen en wint de Europa League

Europa League

1 juni 2023, 00:04

De Spaanse voetbalclub Sevilla heeft woensdagavond de Europa League gewonnen. De club won na strafschoppen van AS Roma. Na officiële speeltijd was de stand gelijk (1-1), in de verlenging werd niet meer gescoord.

AS Roma schakelde eerder in het toernooi Feyenoord uit. Sevilla won al twee keer de UEFA Cup en vier keer de Europa League. AS Roma won vorig seizoen de Conference League, door in de finale Feyenoord te verslaan. Sevilla heeft zich met de overwinning ook geplaatst voor de Champions League van volgend seizoen.

Paulo Dybala, net op tijd voldoende hersteld van een blessure om aan het duel te beginnen, opende de score na ruim een half uur. De Argentijn rondde beheerst af, na een pass van Gianluca Mancini. Daarvoor was er weinig gebeurd. Namens Roma had alleen Leonardo Spinazzola een mogelijkheid gehad, maar hij schoot in kansrijke positie zonder overtuiging in.

Fernando had in het eerste deel een goede mogelijkheid voor de Spanjaarden. De Braziliaan kopte na een hoekschop over. Op slag van rust was ook Ivan Rakitic dicht bij de gelijkmaker. De Kroaat, oud-speler van Barcelona, raakte de paal.

Vrij snel na de hervatting kwam Sevilla alsnog langszij. Gianluca Mancini passeerde zijn eigen doelman, in een mislukte poging een voorzet van Jesús Navas onschadelijk te maken.

Georginio Wijnaldum kwam na ruim een uur in het veld bij AS Roma. Karim Rekik viel in de verlenging in bij Sevilla.

Deel dit artikel

Link gekopieerd