PSV walst ook in eigen huis over FC Zürich heen

Europa League

13 okt 2022, 22:50

PSV heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League tegen FC Zürich ruim gewonnen. In het Philips Stadion in Eindhoven werd het 5-0 voor de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij. Een week eerder won PSV al met 5-1 in Zwitserland.

PSV kwam in de eerste helft op voorsprong via Érick Gutiérrez. Daarna scoorden voor de rust nog Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. In de tweede helft was Veerman nogmaals trefzeker en maakte in de slotfase Anwar El Ghazi nog zijn eerste treffer voor PSV.

De Eindhovenaren zijn in groep A van de Europa League op 7 punten gekomen uit drie wedstrijden. Arsenal dat eerder op de avond met 1-0 won bij FK Bodø/Glimt in Noorwegen heeft 9 punten uit drie duels. De Noren hebben 4 punten en het zwalkende FC Zürich is nog puntloos. PSV speelt op donderdag 20 oktober de uitgestelde wedstrijd bij Arsenal in Londen.