Terug

Volg Vandaag Inside

Nederlands getint Atalanta voor het eerst in clubhistorie naar Europa League-finale

Europa League

9 mei 2024, 22:59

Atalanta heeft voor het eerst in zijn bestaan een Europese eindstrijd bereikt. De Italiaanse voetbalclub versloeg Olympique Marseille in de halve finales van de Europa League met 3-0 en dat was voldoende na de 1-1 van een week eerder.

Teun Koopmeiners en Marten de Roon stonden aan de aftrap bij Atalanta, dat in de eerste helft een duidelijk overwicht had. Gianluca Scamacca en Charles De Ketelaere kregen kansen, maar onder meer de lat stond een treffer in de weg. Ademola Lookman knalde na een half uur met een van richting veranderd schot toch raak.

Marseille stribbelde kort na rust nog even tegen en had via Iliman Ndiaye op 1-1 kunnen komen, na weifelend uitkomen van keeper Juan Musso. De boogbal van Ndiaye ging over. Atalanta ontsnapte en trok het duel daarna definitief naar zich toe. Met een fraaie goal verdubbelde Matteo Ruggeri de marge. In blessuretijd maakte El Bilal Touré de 3-0. Bij Atalanta viel Hans Hateboer nog in. Mitchel Bakker bleef op de bank.

De finale van de Europa League wordt op 22 mei gespeeld in Dublin.

Atalanta kwam door El Bilal Touré vlak voor het einde van de wedstrijd op 3-0 voorsprong tegen Olympique Marseille. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd