Terug

Volg Vandaag Inside

Frankrijk weert fans Lazio voor Europees duel met Marseille

Frankrijk weert fans Lazio voor Europees duel met Marseille

Europa League

1 nov 2021, 13:29

Supporters van Lazio zijn donderdag niet welkom in Frankrijk voor het duel met Olympique Marseille in de Europa League. De Franse minister Gérald Darmanin van Binnenlandse Zaken heeft de Lazio-fans verboden om te komen.

Frankrijk nam daarmee dezelfde beslissing als de Italiaanse overheid eerder al deed. Twee weken geleden waren geen fans van Marseille welkom in Rome voor het eerste duel tussen beide clubs, dat in Stadio Olimpico in 0-0 eindigde.

De aanhang van Lazio is berucht. De afgelopen jaren liep het bij uitwedstrijden van de Romeinse club in Europees verband vaak uit de hand. 'Bepaalde supporters van Lazio gedragen zich regelmatig gewelddadig rond de stadions en in de centra van de steden waar de wedstrijden worden gespeeld', aldus Darmanin. De minister verdedigt zijn besluit ook door te benadrukken dat Lazio-fans soms fascistische liederen zingen en nazigebaren maken.

Drie jaar geleden troffen Lazio en Marseille elkaar ook in de Europa League. Toen kwam het in Frankrijk tot een clash tussen aanhangers van beide clubs. Daarbij vielen heel wat gewonden. Lazio won in het Stade Vélodrome met 3-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.