Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord vernedert Shakhtar en bereikt kwartfinale Europa League

Feyenoord vernedert Shakhtar en bereikt kwartfinale Europa League

Europa League

16 mrt 2023, 20:37

Feyenoord heeft overtuigend de kwartfinale van de Europa League bereikt. De club was veel te sterk voor Sjachtar Donetsk (7-1), na een gelijkspel vorige week in de uitwedstrijd (1-1). Het duel was bij rust al voor een groot deel beslist (3-0).

Santiago Giménez opende in de 9e minuut de score. Orkun Kökcü tekende in de 24e minuut voor 2-0 en benutte in de 38e minuut ook nog een strafschop, na een handsbal van Joechym Konoplja. Oussama Idrissi schoot de thuisploeg in de 49e minuut naar 4-0. De linksbuiten trof na een uur nog een keer doel. Alireza Jahanbakhsh en Danilo lieten de score nog verder oplopen. Kevin Kelsy bepaalde in de slotfase de eindstand namens de bezoekers.

Trainer Arne Slot zag zijn ploeg aan vertrouwen winnen in aanloop naar het uitduel van zondag met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Hij vierde alweer zijn vijftiende Europese zege met Feyenoord. Dat is een clubrecord. Coaches Ernst Happel en Bert van Marwijk bleven steken op veertien internationale overwinningen met de club uit Rotterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.