Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona treft Eintracht Frankfurt in kwartfinale Europa League

FC Barcelona treft Eintracht Frankfurt in kwartfinale Europa League

Europa League

18 mrt 2022, 14:13

De Oranje-internationals Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon nemen het met de Italiaanse voetbalclub Atalanta in de kwartfinales van de Europa League op tegen RB Leipzig uit Duitsland. Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong spelen met FC Barcelona op 7 en 14 april tegen Eintracht Frankfurt. Bij die Duitse club staat spits Sam Lammers onder contract.

De winnaar van dat tweeluik treft in de halve finales West Ham United of Olympique Lyon, de Franse club van trainer Peter Bosz. De andere Nederlandse trainer die nog actief is in de Europa League, Giovanni van Bronckhorst, moet met Rangers FC eerst zien af te rekenen met de Portugese ploeg Braga. Bij winst spelen de Schotten tegen Atalanta of RB Leipzig voor een plek in de finale, die op 18 mei in Sevilla wordt gespeeld.

Barcelona en Atalanta moesten na hun uitschakeling in de groepsfase van de Champions League verder in het tweede Europese toernooi. In de achtste finales versloeg de Spaanse ploeg van trainer Xavi het Turkse Galatasaray. Atalanta bereikte de laatste acht ten koste van Bayer Leverkusen. RB Leipzig kreeg een vrije doortocht naar de kwartfinales omdat Spartak Moskou, de tegenstander in de achtste finales, uit het toernooi werd gezet als gevolg van de Russische militaire inval in Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.