Terug

Volg Vandaag Inside

Europa League-finale Sevilla - AS Roma vanavond live te zien bij Veronica

Europa League-finale Sevilla - AS Roma vanavond live te zien bij Veronica

Europa League

31 mei 2023, 08:37

José Mourinho hoopt woensdag voor het tweede jaar op rij een Europese prijs te winnen met AS Roma. De 60-jarige Portugees neemt het met de Italiaanse club om 21.00 uur in Boedapest in de eindstrijd van de Europa League op tegen Sevilla. De finale is live te zien bij Veronica.

AS Roma won vorig seizoen de Conference League, na de Champions League en Europa League het derde Europese clubtoernooi. In de finale in Tirana werd Feyenoord met 1-0 verslagen.

De eindzege in de Europa League heeft een extra meerwaarde voor AS Roma en Sevilla. Voor de winnaar ligt namelijk een ticket klaar voor het hoofdtoernooi van de Champions League voor komend seizoen. AS Roma, waar de Nederlanders Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum voetballen, staat één speelronde voor het einde zesde in de Serie A en kan niet meer bij de eerste vier eindigen.

Sevilla neemt in de nationale competitie de elfde plek in. De Spaanse club won de Europa League (eerder de UEFA Cup geheten) zes keer. De laatste keer was in 2020 tegen Internazionale (3-2). Huidig PSV-spits Luuk de Jong scoorde in de finale twee keer. Karim Rekik, oud-PSV'er, maakt nu deel uit van de selectie van Sevilla.

Programma

20.25 uur: Start uitzending met Hélène Hendriks, Kees Jansma en Wim Kieft.

21.00 uur: Sevillla - AS Roma.

22:50 uur: Nabeschouwing of verlenging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd