Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax weet niet te winnen op bezoek bij AEK Athene

Ajax weet niet te winnen op bezoek bij AEK Athene

Europa League

5 okt 2023, 20:49

Ajax is er niet in geslaagd om de tweede groepswedstrijd in de Europa League winnend af te sluiten. Op bezoek bij AEK Athene kwam het voor rust nog wel op voorsprong door een penalty van Steven Bergwijn, maar een kwartier voor tijd trok Domagoj Vida de stand gelijk: 1-1.

Carlos Forbs kreeg na 12 minuten de tot dan toe beste mogelijkheid. De aanvaller wist na een geslaagde dribbel doelman Cican Stanković echter niet te passeren. Ajax kwam na bijna een half uur alsnog op voorsprong. Bergwijn benutte een penalty: 0-1.

In de tweede helft bracht Ajax-doelman Jay Gorter redding op een poging van Mijat Gacinovic in de korte hoek. Een kwartier voor tijd kopte Vida uit een voorzet van Nordin Amrabat raak: 1-1.

AEK Athene pakte vlak voor tijd nog bijna 3 punten. Invaller Jens Jønsson verscheen alleen voor Gorter, die op fraaie wijze een nederlaag voor Ajax voorkwam.

Twee weken geleden speelden de Amsterdammers de eerste groepswedstrijd tegen Olympique Marseille met 3-3 gelijk. Over drie weken volgt een ontmoeting in Engeland met Brighton & Hove Albion.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.