Ajax uitgeschakeld in Europa League na nederlaag bij Union Berlin

Europa League

23 feb 2023, 22:53

Ajax is er niet in geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken, De club ging onderuit bij 1. FC Union Berlin (3-1), na de 0-0 van vorige week in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax kwam in de 20e minuut ongelukkig op achterstand. Danilho Doekhi, vorig seizoen nog speler van Vitesse, kopte de bal van dichtbij op een arm van Calvin Bassey. Arbiter Ricardo de Burgos floot aanvankelijk niet voor een strafschop maar wees na een seintje van de videoscheidsrechter alsnog naar de stip. Robin Knoche benutte het buitenkansje (1-0).

Union Berlin verdubbelde in de 44e minuut de voorsprong. Josip Juranovic profiteerde van een blunder van doelman Gerónimo Rulli. Mohammed Kudus maakte de wedstrijd in de 47e minuut heel even spannend (2-1), maar 3 minuten later scoorde Doekhi alweer na een hoekschop (3-1).