Sem Steijn schiet FC Twente na verlenging naar laatste voorronde Conference League

Conference League

3 aug 2023, 22:41

FC Twente heeft de derde voorronde van de Conference League bereikt. De formatie van trainer Joseph Oosting speelde bij Hammarby IF na verlenging gelijk, 1-1. Dat was voldoende na de overwinning in de eerste wedstrijd (1-0).

Sem Steijn scoorde in Zweden voor FC Twente. Dat deed de aanvallende middenvelder, zoon van de trainer van Ajax, ook al in de thuiswedstrijd. In de 115e minuut nam hij de bal ineens op de schoen, na een voorzet van Joshua Brenet. In de resterende minuten leidde het wanhoopsoffensief van de thuisclub tot niets.

Het duel was niet hoogstaand. FC Twente, dat in tegenstelling tot Hammarby nog aan de nationale competitie moet beginnen, toonde evenals een week eerder wel aan wat meer kwaliteit te hebben. Tot veel resultaat leidde dat lange tijd niet in de ontmoeting waarin de thuisclub vooral wachtte op fouten van de tegenstander.

Jusef Erabi zette de Zweden met enig fortuin in de 38e minuut op voorsprong. Hij zag zijn schot van afstand via de voet van de Enschedese verdediger Robin Pröpper over doelman Lars Unnerstall heen gaan. Behoudens een poging van Michel Vlap, met moeite verwerkt door keeper Oliver Dovin, had FC Twente tot dan weinig laten zien.

Het spel van de formatie van Oosting stond aanvankelijk bol van onzekerheden en slordigheden. Er was veel balverlies, waardoor de relatief beperkte tegenstander toch een soort van overwicht kreeg. Aanvankelijk toonde de thuisclub zich echter niet al te zorgvuldig met het eindschot.

Na de hervatting kreeg FC Twente binnen 5 minuten twee grote kansen op de gelijkmaker. Na een fout van Shaquille Pinas kreeg Manfred Ugalde vrije doortocht, maar hij strandde op Dovin. Even later kopte Steijn net naast na een hoekschop van Gijs Smal. In het restant van de reguliere speeltijd was er grotendeels sprake van evenwicht.