Terug

Volg Vandaag Inside

FC Twente wint ook in Letland van Riga FC en bereikt play-offs Conference League

Conference League

17 aug 2023, 20:59

FC Twente heeft zonder problemen de play-offs van de Conference League bereikt. De club uit Enschede won ook de uitwedstrijd tegen het Letse Riga FC. Het werd in Riga 3-0 door doelpunten van Daan Rots en de invallers Gijs Besselink en Naci Ünüvar.

Rots haalde na een klein uur van buiten het zestienmetergebied uit met links en via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel. Vorige week was Rots ook al trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Riga (2-0). Ook toen schoot hij hard binnen met zijn linkerbeen.

In de laatste minuten voerde FC Twente de score op. De 19-jarige Besselink schoot vanaf ongeveer dezelfde positie als Rots raak en met een bekeken schuiver maakte Ünüvar er niet veel later 0-3 van. Beide invallers vierden hun eerste doelpunt voor FC Twente uitbundig met de honderden meegereisde fans.

Besselink is de jongste FC Twente-speler die in een Europese wedstrijd scoort sinds Jan Vennegoor of Hesselink. De spits was 18 jaar oud toen hij 26 jaar geleden scoorde voor de Enschedeërs.

Tijdens de vorige voorronde van de Conference League tegen Hammarby IF was Sem Steijn met twee goals de meest opvallende speler. Steijn, de zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn, bleef in de return in Riga op de bank. Youri Regeer had een basisplaats. Laatstgenoemde moest in de 80e minuut naar de kant voor Besselink.

FC Twente neemt het in de play-offs mogelijk op tegen de Turkse topclub Fenerbahçe. De Turken komen in de derde voorronde uit tegen het Sloveense Maribor.

Zondag staat voor Twente, afgelopen weekend in de Eredivisie begonnen met een 4-1-zege op Almere City FC, de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd